Foto: Shutterstock
Mūžsenais jautājums - cik daudz ēdiena un dzēriena jāparedz vienai personai, plānojot svētku mielastu, piemēram, 30 personām? Pieredzē dalās portāla "Cālis.lv" virtuves foruma lietotājas.

Uz cilvēku rēķina apmēram 150 - 200 gramus - gan gaļas plati, gan salātus, īpaši, ja galdā būs vismaz trīs veidu salāti, tad pietiks, ja vienam cilvēkam paredzēs 100-150, maksimums, 200 gramus katra veida salātu.

Apmēram jārēķina būtu 100 grami salātu vienai personai, tas sanāk uz 30 cilvēkiem trīs kilogrami viena veida salātu, ja ir vairāki veidi, tad jāņem mazāk, 9 kilogrami uz 30 cilvēkiem būs krietni par daudz, jo vēl jau uz galda noteikti būs arī kādas gaļas vai zivju plates, tāpat arī ar lasi - jārēķina apmēram 50 grami vienai personai, turklāt var pagatavot arī maizītes ar mazsālīto lasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!