Foto: Shutterstock
Lai siers atklātu savu košāko garšas buķeti, ar to jāprot pareizi apieties. Katram sieram ir sava pieeja, un gluži kā ar cilvēku – sava uzrunas forma un pieeja.

Pirms celšanas galdā siers ir jāsagatavo. Savu patieso garšu buķeti siers atklāj stundu pēc izņemšanas no ledusskapja vai pieliekamā, pārējā laikā to glabā vēsumā. Cietajiem sieriem der arī plastikāta ietinamais materiāls vai ietinamais papīrs, turklāt tos drīkst arī saldēt. Savukārt mīkstos sierus speciālisti ieteic glabāt slēgtā traukā ar vāku.

Sildot siers kūst, tāpēc ēdienus, kuros izmanto sierus, iesaka gatavot uz lēnas, vienmērīgas uguns. Gatavojot šādus ēdienus uz straujas un spēcīgas liesmas, siers var kļūt ciets un negaršīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!