Pirms celšanas galdā siers ir jāsagatavo. Savu patieso garšu buķeti siers atklāj stundu pēc izņemšanas no ledusskapja vai pieliekamā, pārējā laikā to glabā vēsumā. Cietajiem sieriem der arī plastikāta ietinamais materiāls vai ietinamais papīrs, turklāt tos drīkst arī saldēt. Savukārt mīkstos sierus speciālisti ieteic glabāt slēgtā traukā ar vāku.
Sildot siers kūst, tāpēc ēdienus, kuros izmanto sierus, iesaka gatavot uz lēnas, vienmērīgas uguns. Gatavojot šādus ēdienus uz straujas un spēcīgas liesmas, siers var kļūt ciets un negaršīgs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit