Aikāgaršo!
Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.

"Lai varētu izcept kraukšķīgu un gardu picu, jāatceras, ka cepeškrāsns jāsakarsē līdz 260 grādiem, un pica jācep vismaz 15 minūtes. Vislabākais rezultāts izdosies, ja karstums krāsnī plūdīs no lejas," padomus picas cepšanā sniedz "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs.

Nav arī noslēpums, ka gardākās picas ir ceptas uz speciālas akmens plātnes. Vizuāli akmens plātne (jeb picas akmens, kā to dažkārt dēvē) līdzinās gludi nopulētai, apaļai keramikas paplātei. Akmens virsma nodrošina mīklai cepšanas apstākļus, kas ir līdzīgi kā profesionālā krāsnī - tā rada intensīvu, sausu karstumu, kas ir būtiska nepieciešamība maizes cepšanā. Kā alternatīvu akmens plātnei var izmantot arī māla plātni.

Pica

Pagatavošana laiks: 2 stundas
Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Mīklai nepieciešams:

  • Milti ar augstu lipekļa saturu – 500 g
  • Svaigs raugs – 12 g
  • Silts ūdens (40 – 60° C) – 250 – 270 ml
  • Olīveļļa – 2 ēdamkarotes.
  • Jūras sāls – pustējkarote 
  • Cukurs – 1 tējkarote

Pagatavošana:

Sajauc raugu ar cukuru un pievieno siltu ūdeni, samaisa un pagaida aptuveni 5 minūtes, līdz raugs uzbriest un maisījumā parādās burbulīši.

Kad raugs uzbriedis, ieraugam pievieno olīveļļu, miltus, sāli un samaisa.

Uzkaisa nedaudz miltus uz galda un turpina mīcīt mīklu uz tā.
Mīklai jābūt gludai un elastīgai. Ja tā vēl ir lipīga, pievieno miltus, bet ja nedaudz sausa – siltu ūdeni.

Kad mīklas mīcīšana pabeigta, to liek atpakaļ bļodā vai atstāj apklātu ar dvieli un ļauj uzrūgt. Mīkla rūgs pusotru vai divas stundas.

Pildījumam:

  • "Selection by Rimi" tomātu mērce – pusotra ēdamkarote
  • "Extra virgin" olīveļļa – pusotra ēdamkarote
  • Mocarella siers – 70 g
  • Svaigs baziliks – 6 lapiņas
  • Svaiga rukola – 1 sauja

Pagatavošana:

Izrullē mīklu pēc iespējas plānāku. Sakarsē cepeškrāsni līdz 260 - 280*C.

Picas pamatnei uzsmērē pirktu vai paša gatavoto tomātu mērci. Pārlej ar olīveļļu, virsū liek Mocarella siera gabaliņus

Sagatavoto picas pamatni liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

Pasniedz ar sakapātu, svaigu baziliku un kārtīgu sauju rukolas

Aikāgaršo padoms:

Picas pildījumam droši eksperimentē ar dažādām garšām. Gaļas cienītājiem kopējo garšas buķeti papildinās vītināts šķiņķis. Tāpat centies nepārspīlēt ar sieru - pārāk liels siera daudzums neļaus picas pamatnei kļūt kraukšķīgai.

Pievērs uzmanību!

Ja ieraugā neparādās burbulīši, tas nozīmē, ka ieraugs nav aktīvs. Iespējams ir izmantots pārāk vēss ūdens. Šajā gadījumā ieraugu vajadzēs gatavot no jauna!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!