"Lai varētu izcept kraukšķīgu un gardu picu, jāatceras, ka cepeškrāsns jāsakarsē līdz 260 grādiem, un pica jācep vismaz 15 minūtes. Vislabākais rezultāts izdosies, ja karstums krāsnī plūdīs no lejas," padomus picas cepšanā sniedz "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs.
Nav arī noslēpums, ka gardākās picas ir ceptas uz speciālas akmens plātnes. Vizuāli akmens plātne (jeb picas akmens, kā to dažkārt dēvē) līdzinās gludi nopulētai, apaļai keramikas paplātei. Akmens virsma nodrošina mīklai cepšanas apstākļus, kas ir līdzīgi kā profesionālā krāsnī - tā rada intensīvu, sausu karstumu, kas ir būtiska nepieciešamība maizes cepšanā. Kā alternatīvu akmens plātnei var izmantot arī māla plātni.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit