Nebūt nē! Izrādās, šokolādes "sirmums" liecina par tās kvalitāti. Dabiskas šokolādes galvenās sastāvdaļas ir kakao masa, kakao sviests, ko iegūst no kakao pupiņām, un cukurs. Kakao sviesta kvalitāte un struktūra nosaka ne tikai to, kā šokolāde garšos un smaržos, bet arī to, kā izskatīsies visā tās glabāšanas laikā. Pie straujām temperatūras svārstībām sviests kūst un atkal sacietē, kā rezultātā šokolādes virskārtā rodas aizdomīgā baltā kārtiņa.
Baltais apsarmojums nozīmē to, ka šokolādei nav pievienoti hidrogenizēti palmu vai kokosa tauki, kas mazina kakao sviesta jutīgumu uz temperatūras svārstībām, tādējādi novēršot baltās kārtiņas veidošanos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit