Ziemas augļu karaliene hurma: kā izvēlēties un ko pagatavot
Veikalos un tirgū šobrīd pieejami ļoti daudzi ziemas sezonas augļi - mandarīni, apelsīni, granātāboli, arī hurma, kas daudziem ir mīkla, jo kļūdaini asociējas ar sīvu garšu un neizpratni - ko no tāda ērma pagatavot?

Jā, hurma, ko senie grieķi dēvēja par dievu augli, reizēm ir stipra un muti čokurā savelkoša - ja tā ir zaļa un negatava. Šī iemesla dēļ vērtīgo dienvidu augli ieteicams iegādāties gatavu vai pašiem gatavināt mājās.

Hurma ir īsta dienvidniece, kas aug un nobriest tikai tropu klimatā. Hurmas sezona sākas oktobra pirmajā pusē un noslēdzas decembra beigās, šajā laikā jāsteidz izbaudīt kārdinoši oranžās ogas (jā, daudzi uzskata un uzsver, ka hurma nav auglis vai dārzenis, bet ir oga!) garšu un vitamīnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!