Receptes - 54
Foto: DELFI
Uztura speciāliste Liene Sondore topošajām māmiņām ikdienā iesaka izvēlēties pašu gatavotus dzērienus, kuru pagatavošana mājās ir vienkārša un ātra. Šādā mundruma kokteilī nav saldinātāju un nevajadzīgo piedevu, kas ir veikala jogurtos, un kokteili var gatavot no tā, kas pieejams mājās.

Cepti dārzeņi

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Cepamais ķirbis
  • Kālis
  • Seleriju sakne
  • Ķiploki
  • Ķimenes, jūras sāls, olīveļļa

Dārzeņus – kāli, selerijas sakni notīra, sagriež nelielos gabaliņos vai šķēlītēs. Ķirbi pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos. Ķirbis nav jāmizo.

Bļodā liek dārzeņus, pievieno saspiestu ķiploku, ķimenes, rupjo sāli un viegli pārslaka ar eļļu.

Visu samaisa un atstāj iemarinēties uz 10-15 minūtēm.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C, pannā saber dārzeņus un cep apmēram 30 minūtes.

Mundruma kokteilis

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Kefīrs
  • Pilngraudu auzu pārslas, klijas, maltas linsēklas;
  • Banans;
  • Salds mājas ievārījums garšai.

Visu sablenderē un dzer no rīta. Lielisks padzēriens, ko paņemt līdzi uz darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!