7081129
Foto: PantherMedia/Scanpix
Laikā, kad pavadām aizejošo un sagaidām jauno gadu, nav piemērotāka dzēriena svinībām kā šampanietis vai dzirkstošais vīns - tas ir tik saviesīgs un svinīgs! Daļa šarma pilnīgi noteikti slēpjas glāzē, no kādas baudām šo dzērienu. Vien turot rokās skaistu un elegantu glāzi, svētku sajūta jau klāt!

Nedomājot par smalko etiķeti, būtiskākais, kas jāievēro, radot svinīgu noskaņu, ir tas, lai glāzes būtu mājas saimniekiem un viesiem patīkamas un pieejamas. Tomēr, ja vēlamies visu "pa īstam", bet glāžu kolekcija mājās nav pilnīga, laiks gādāt jaunas šampanieša vai dzirkstošā vīna glāzes.

Īpašu baudījumu dzirkstošais vīns vai šampanietis sagādā, dzerts no glāzēm, kas neļauj izgarot burbulīšiem un nenomaskē dzēriena aromātu. Šim nolūkam piemērotākās būs klasiskās flute formas glāzes, kas ir līdzīgas baltvīna glāzēm, tikai nedaudz šaurākas. Tāpat populāra izvēle ir arī zemie, par Marijas Antuanetes glāzēm dēvietie kausiņi, kas izskatās glīti, tomēr šādās glāzēs ielietam dzirkstošajam dzērienam burbuļi izgaros ātrāk. Mēdz teikt, ka Marijas Antuanetes tipa glāzes joprojām populāras ir tikai tādēļ, ka tikai no šīm glāzēm var izveidot dzirkstošā dzēriena piramīdu jeb "eglīti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!