Pamatnoteikums visiem viens - izmanto veikalos pieejamo gatavā kēksa maisījumu, pagatavo mīklu pēc ražotāja norādījumiem. Papildini ar kādu no šīm četrām idejām vai izdomā pati savu versiju!
Šokolādīgāk par šokolādīgu!
Bļodiņā sajauc ceturtdaļglāzi kakao un vienu ēdamkaroti eļļas. Masu iemaisa mīklā, klāt berot 100 gramus smalcinātas melnās šokolādes. Kad kēkss izcepies, to pārkaisa ar rīvētu balto šokolādi.
Aveņu kraukšķu kēkss
Mīklai piejauc vienu glāzi rīsu pārslu (aizņemies no bērna brokastu pārslu krājumiem!). Kēksa formā lej pusi mīklas, tai pa virsu liek vienu pusglāzi aveņu ievārījuma. Pārlej atlikušo mīklu. Ar nazi vai irbulīti nedaudz izmaisa mīklu, lai ievārījums iejauktos.
Kēkss ar citroniem un mandelēm
Mīklai piemaisa 1 tējkaroti rīvētas citrona miziņas, pusglāzi citronu sulas un vienu šķipsnu kaltēta ingvera. Mīklu lej kēksa formā, pāri kaisa mandeļu skaidiņas un pūdercukuru.
Kafijas un kanēļa kēkss
Mīklai pievieno divas ēdamkarotes šķīstošās kafijas. Bļodiņā samaisa 3/4 glāzi smalcinātu valriektsu, 1/4 glāzi brūnā cukura un 2 tējkarotes malta kanēļa. Formā lej pusi mīklas, ko pārkaisa ar riekstu maisījumu. Pārlej atlikušo mīklu.
Lai labi garšo!