šķīvis, maza porcija, mazēdājs
Foto: PantherMedia/Scanpix
Uztura speciālisti izstrādājuši jaunu metodi, kā zaudēt lieko svaru jeb tā dēvēto "plaukstas diētu". Tā paredz precīzu ēdiena porcijas lieluma noteikšanu, izmantojot plaukstu un attiecīgi izvairoties no pārēšanās, vēstī "Daily Mail".

Jāpiebilst, ka pēc plaukstas lieluma noteiktās ēdienu porcijas gan krietni atšķiras no ierastajām, jo šķiet krietni vien mazākas.

Piemēram, pastas ēdienu un citu ogļhidrātu avotu porcijai jābūt mūsu dūres lielumā, bet gaļu ieteicams apēst ne vairāk, kā satilpst atvērtā plaukstā. Arī saldējumu vēlams ēst ne vairāk par dūres lielumu, bet sieru – divu pirkstu platumu, savukārt sviesta daudzumam nevajadzētu pārsniegt rādītājpirksta galu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!