"Biete ir viens no dārzeņiem, kuru gatavojot, pavāram, ir iespējas izpausties, to sagatavojot atbilstoši katra gardēža gaumei. Latviešu virtuvē izmantojam svaigas, vārītas, ceptas, kaltētas, skābētas, marinētas bietes, kā arī biešu sulu. Pareizi uzglabājot, bietes nebojājas pat līdz vienam gadam, tādēļ ēdienkartē esošajos ēdienos visās sezonās varam piedāvāt Latvijā audzētu veselīgu produktu," komentē AS "Lido" šefpavāre Ilga Joma.
Galda bietes augsto uzturvērtību nosaka šo dārzeņu sastāvs. Bietes sastāvā esošās minerālvielas palīdz stiprināt zobus un kaulus, veicina asinsspiediena stabilizēšanos un barības pārstrādi. Vērtīgie ogļhidrāti nodrošina organismu ar enerģiju un stabilizē vielmaiņu. Bietes sastāvā esošie vitamīni sekmē sarkano asinsķermenīšu veidošanos, stiprina imunitāti un nostiprina asinsvadu sieniņas. Šis dārzenis lieliski spēcina organismu.