Diedzētas sēklas ir lieliska piedeva salātiem un veselīgiem kokteiļiem, kas lieliski bagātinās mūsu ēdienkarti ar vajadzīgajām uzturvielām, pat lietojot nelielos daudzumos. Sēklas, graudi un pākšaugi satur enzīmu inhibitorus un nepieciešamās uzturvielas. Papildus labajām vielām sausās sēklās vai graudos ir atrodama arī fritīnskābe, kas graudus padara sausus un nesagremojamus. Lielākā daļa sēklu jau pēc septiņu stundu mērcēšanas ir atbrīvojusies no šīs fritīnskābes. Savukārt toksīni, kas atrodas pākšaugos, asnam dīgstot, pazūd pavisam. Ciete, kas atrodama cietos graudos, sadalās vienkāršos cukuros un olbaltumvielas mazākās, vieglāk pārstrādājamās molekulās. Asnam augot, A vitamīnu daudzums dubultojas, dažādu B vitamīnu un C vitamīnu daudzums būs pat 5-10 reizes lielāks.
Diedzēšanai populāri ir izmantot redīsu, Ķīnas pupiņu u.c. uzturam paredzētās sēklas. Tie, kuri rūpējas par savu veselību vai vienkārši vēlas iepriecināt sevi ar pirmajiem pavasara vēstnešiem – dīgstiem, labprāt iegādājas gan diedzējamo materiālu – sēklas, gan diedzēšanai nepieciešamos aksesuārus.
Sēklas var diedzēt arī ar bieza papīra dvieļa vai marles palīdzību. Sēklas iemērcē pa nakti siltā ūdenī, no rīta uz šķīvja izklāj mitru papīra dvieli, to vienmērīgi pārkaisa ar sēklām un visu pārklāj ar vēl vienu mitra dvieļa kārtu. Papīra dvielis jāmitrina, kad tas kļūst sauss - aptuveni vienu reizi dienā. Dīgsti parādīsies pēc dažām dienām.
Otrs variants ir sēklas diedzēt burkā. Pirmajā dienā sēklas uz astoņām stundām atstāj mirkt ūdenī. Pēc tam ūdeni jānolej un burkai jāuzklāj marle. Divreiz dienā sēklas jānoskalo ar ūdeni un, kad ūdens notecējis, burkai atkal jāuzklāj marle. Tomēr jāatceras, ka sēkliņu skalošanas reizes nedrīkst izlaist, lai tās, vai tikko uznācis asns neiekalstu, atgādina Vēsma Dzintare.