Viens no risinājumiem būtu spageti vārīšanai izvēlēties lielāko katlu, kas ir mājās. Makaroniem briestot, būs pietiekami daudz vietas un tie nesalips.
Citi iesaka vārīšanās laikā ūdenim pievienot nedaudz eļļas - arī taukvielas var palīdzēt makaroniem nesalipt.
Kad ūdens katliņā uzvārījies, pievieno tam pāris sāls šķipsnas, turklāt, pievienojot šo garšvielu, spageti maisa ar koka karoti. Tādā veidā sāls izšķīdīs pa visu katliņu, nevis tikai vienuviet.
Kad spageti uzvārījušies, nenokās tos pārāk "cītīgi". Sālsūdeni, kurā vārījušies makaroni, var izmantot mērces pagatavošanai - tā rīkojas pieredzējuši pastas gatavotāji!
Visbeidzot, neļaujiet spageti atdzist, pievienojiet mērci, kamēr makaroni vēl ir karsti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit