Lai tiktu pie šī našķa, nepieciešams:
- litrs baltā jogurta;
- siets;
- vairākās kārtās salocīta marle;
- dziļa bļoda, uz kuras novietot sietu
Uz bļodas malām novieto sietu, tajā ieklāj četrās kārtās salocītu marli, un tad sietu piepilda ar balto jogurtu. Visu šo konstrukciju novieto ledusskapī un ļauj aptuveni 12 stundas nostāvēties – šajā laikā piena sūkalas caur marli notecēs bļodā, bet sietā paliks balta masa. No litra baltā jogurta iespējams iegūt aptuveni 300 gramus produkta, kas pēc konsistences atgādina krējumu, bet saglabā jogurta garšas īpatnības.
Saimniece Vita Petrova, kas sestdienās sastopama Berga Bazārā, kur tirgo pašas mājražošanas uzņēmumā sagatavotos piena produktus – no mājas siera līdz neparastajam gī sviestam - smej, ka šo jogurtu var ēst tāpat – ar karotīti pa taisno no sieta, tieši tik gards tas ir. Visbagātīgākā garša būs jogurtam, kas pagatavots no īsta lauku pilnpiena. Sajaucot jogurtu ar garšaugiem un nelielu daudzumu sāls, iegūsiet lielisku mērci uzkodām pamatēdienam , bet blenderī sakuļot to ar augļiem, dažu minūšu tiksiet pie krēma, ko pasniegt desertā. Savukārt no liesāka piena iegūts grieķu jogurts ar augļiem, medu un sēkliņām būs figūrai draudzīgs našķis, kas apgādās organismu ar nepieciešamajām olbaltumvielām, kalciju un D vitamīnu.
Tie, kas gatavi lielākiem kulinārajiem izaicinājumiem, grieķu jogurtu var izmantot dažādu glazūru un diētiskas siera kūkas pagatavošanā.
Recepti atsūtīja Irita.