Irita Antoņeviča
Kamēr lielais pavasara zaļumu bums vēl tikai priekšā, ikdienas C vitamīna devu nedrīkst aizmirst. Labākais veids, kā to uzņemt, - ēdot pašmāju produktus. Izcils dabas spēka avots ir smiltsērkšķu ogas un to sula.

Lielveikalos iegādājamā sula ir pasterizēta, bet Rīgas mazajos tirdziņos iespējams iegādāties svaigi spiestu sulu, kas tiek iegūta no saldētām ogām. Taču, lai arī sulu iepakojumi nebūt nav lieli, nereti tik koncentrētu un skābu dzērienu ir grūti izlietot, pirms tas paguvis sabojāties.

Lai laba manta nebūtu jālej ārā vai arī jāpārsteidz kuņģis ar pārāk lielu skābuma devu vienā reizē, dzerot neatšķaidītu smiltsērkšķu sulu, Berga bazāra ogu tirgotāji iesaka pavisam vienkāršu metodi – ja šķiet, ka sulu nepagūsi izdzert pāris dienu laikā, atlikumu salej ledus saldējamajos trauciņos un liec saldētavā – ik rītu, pievienojot glāzei ūdens sulas kubiņu, iegūsi skābenu dzērienu mundrumam un veselībai. Un ja vēl pievienot karotīti medus... Diena izdosies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!