Mūsdienās pārsvarā lietojam konvekcijas krāsnis - papildus elementiem, kas atrodas krāsns augšā un apakšā, ir arī ventilators. Ventilators nodrošina karstā gaisa cirkulāciju, lai krāsnī neveidotos ''aukstie punkti''. Vispopulārākā temperatūra cepšanai ir no 170°C - 190°C (gaļām, dārzeņiem, sacepumiem utt.), konditorejas izstrādājumiem cepšanas temperatūra ir augstāka - ap 200°C. Kārtainajām mīklām cepšana notiek pie 220°C, lai nodrošinātu kārtainās mīklas pacelšanos.
Svarīgi ir atcerēties, ka krāsni vienmēr ir jāuzsilda līdz uzstādītajai temperatūrai, pirms tiek ievietots produkts. Profesionāļi cepeškrāsni uzsilda līdz uzstādītājai temperatūrai un tad pieskaita vēl 10°C. Piemēram, ja nepieciešami 180°C, tad krāsni uzsilda līdz 190°C, ievieto produktu un temperatūru samazina uz 180°C.