1. Ja izmanto koka irbuļus gaļai, tos pirms lietošanas uz 30 minūtēm iemērc siltā ūdenī, lai tie ugunī nesadegtu.
2. Grilējamajai gaļai un dārzeņiem jābūt istabas temperatūrā - tas palīdzēs visam izcepties vienmērīgi un no ārpuses neapdegt.
3. Ja izmanto grilu ar vāku, atstāj grila caurumus vaļā tā, lai gaiss varētu brīvi cirkulēt un lai ogles turpinātu degt.
4. Nekad neizmanto dakšiņu, lai gaļu apvērstu uz otru pusi - tā gaļā atstāj caurumus, pa kuru iztek vērtīgā gaļas sula un pati gaļa paliek sausāka. Gaļas sula rada mazus uzliesmojumus, kas uz gaļas atstās mazus melnus ogļu punktus.
5. Negrozi gaļu vairākas reizes - apvērs to tikai tad, kad gaļa ir pilnībā apcepusies no vienas puses. Tad uz gaļas izveidosies skaista garoziņa.
6. Ja izmanto apaļo grilu ar vāku, tad grila vāku lieki nevirini. Ar katru atvēršanas reizi temperatūra grila iekšpusē krītas.
Praktiski padomi
Seši neatsverami padomi veiksmīgai grilēšanai (1)
Tasty
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit