Foto: Shutterstock
Karstajā laikā viens no patīkamākajiem veidiem, kā atveldzēties, ir nobaudīt vēsu un krēmīgu saldējumu. Vislabāk, ja saldējums ir mājās gatavots un no pašu gādātām un zināmas izcelsmes izejvielām. Protams, ir daudz recepšu, kas māca pagatavot saldējumu bez speciāla aprīkojuma, bet dažreiz ir vērts padomāt arī par procesa optimizēšanu. Saldējuma mašīnā gatavots saldējums būs krēmīgāks, tas nebūs vairākas reizes jāņem ārā no saldētavas kārtējais apmaisīšanai un kopumā saldējuma mašīnas ir lietošanā parocīgākas.

Likumsakarīgi rodas jautājums - kā izvēlēties saldējuma īsto un sev piemērotāko saldējuma mašīnu? Veikalos piedāvājums ir plašs un ir viegli tajā apjukt. Piedāvājam nelielu ieskatu saldējuma mašīnu veidos un izmantošanas iespējās.

1. Lētākas saldējuma mašīnas - tās būs piemērotas, ja saldējumu gatavosi ne pārāk bieži un ja nevēlies tajā investēt lielus līdzekļus. Vienkāršākie aparāti turklāt aizņem mazāk vietas, līdz ar to ietaupīsies vairāk vietas virtuves plauktos. Trūkums - saldējums gan nebūs tik krēmīgs un nesasals pietiekami ciets, lai to varētu uzglabāt ilgāku laiku. Vari izvēlēties elektrisko modeli vai arī tādu, kas jāgriež ar roku. Otrajā gadījumā saldējuma gatavošanā varēsi iesaistīt arī bērnus un padarīt šo procesu par interesantu nodarbi kādā brīvbrīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!