Foto: Shutterstock

Siers garšo vēl labāk, ja tiek pasniegts glīti un acīm baudāmi. Trikāta Siera akadēmija un ar Gastronome šefpavārs Jevgenijs Ponomarjovs atklāj septiņus noslēpumus, kā pasniegt sieru gan acīm, gan vēderam tīkamā veidā. Pamata nosacījums – uz siera plates jābūt vismaz trīs sieru veidiem. Aicinām izmēģināt ieteikumus un būt radošiem, izzinot siera kultūru un veidojot savas siera plates.

Katru sieru griez citādāk!

Katru sieru jāgriež citādāk, piemēram, mīksto sieru sagriez smalkos, nelielos trijstūrīšos, sieru ar zilo pelējumu var rūpīgi salauzt ar rokām – tā tas garšos vislabāk. Bumbiņveida sieru, piemēram, Sniega bumbas, iespējams ievietot konfektēm paredzētā papīra groziņā. Tādus sierus kā Emmental vai Holandes (un tiem struktūras ziņā līdzīgos) noteikti griez pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Ja neizdodas pašam, veikalā var iegādāties jau sagrieztu sieru. Cieto sieru var salauzt gabaliņos, to viegli izdarot ar cietajiem sieriem paredzētu nazi. Cieto sieru var arī sasmalcināt uz smalkās rīves, uzbērt apļveidā uz cepampapīra un dažas sekundes pakausēt mikroviļņu krāsnī, tad pagaidīt, līdz siers atdzisis, un pasniegt kā čipsus. Sanāk gardi un skaisti! Pievērs uzmanību gan siera garšai, gan krāsu gammai un struktūrai, ņem vairākus siera veidus - tas pats par sevi uz šķīvja kļūs par rotājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!