Publicitātes foto
Kā ātri un vienkārši pagatavot maltīti tā, lai tā būtu ne vien veselīga, bet arī garda un vitamīniem bagāta? Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols "Electrolux" dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

Pirmkārt, maltīšu gatavošana ar tvaiku jeb tvaicēšana ir ekoloģiski draudzīgākais ēst gatavošanas veids, jo ļauj samazināt gan ūdens, gan elektroenerģijas patēriņu. Turklāt tvaicēt var vairākus produktu veidus vienlaikus, to garšām nesajaucoties, kas arī padara ēst gatavošanu ekonomiskāku, jo samazinās izmantoto trauku, ūdens un tīrīšanas līdzekļu apjoms.

Otrkārt, tvaicēšana ir saudzīgākais ēst gatavošanas veids attiecībā pret izmantotajiem pārtikas produktiem. Izmantojot nelielu šķidruma daudzumu, produkti ne vien saglabā savu izskatu, bet arī nezaudē ēdiena uzturvērtību, tai skaitā, vitamīnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!