Kas notiek ar gaļu mazgāšanas procesa laikā? Uz gaļas "dzīvo" kampilobaktērijas, kas ar ūdeni izplatās uz rokām, darba virsmām un apģērba, kā arī virtuves darba rīkiem kopā ar mazajām ūdens lāsītēm, kas rodas mazgāšanas laikā. Ik gadu 280 tūkstoši cilvēku Apvienotajā Karalistē saskaras ar kampilobaktēriju izraisītām veselības problēmām. Tieši šīs baktērijas ir visizplatītākais saindēšanās ar pārtiku izraisītājs.
Vairums cilvēku izārstējas mājas apstākļos, bet "ielaista" slimība var novest pie nopietnām veselības problēmām, piemēram, Guillain-Barre sindroma, kas ir ļoti nopietna neiroloģiska diagnoze.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit