1. Gatavo rīvmaizi.
Rīvmaize ir ļoti universāla izejviela, kurai prasmīga saimniece pratīs atrast daudz un dažādus izmantošanas veidus. Kā pagatavot rīvmaizi pašu spēkiem? Sadalām maizi mazākos gabaliņos, liekam pārtikas kombainā un ieslēdzam to uz 10 sekundēm. Ja maizei ir izveidojusies pacieta garoziņa, to pirms malšanas tomēr labāk nogriezt.
2. Grauzdiņi pašu spēkiem.
Pagatavot zeltainus un kraukšķīgus grauzdiņus nav nemaz tik sarežģīti - ņemam apkaltušu maizīti, sagriežam mazos kubiņos, apslakām ar olīveļļu, pievienojam sāli un piparus. Īpašu garšu grauzdiņiem piedos caur ķiploku spiedi izspiests ķiploks. Liekam uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru un liekam krāsnī cepties, kamēr grauzdiņi kļūst zeltaini brūni. Izmantojam kā piedevu zupām vai salātiem.
3. Iebiezini zupas.
Vai zināji, ka biezzupu lieliski var iebiezināt ar pastāvējušu maizīti? Tas attiecas gan uz karstajām zupām, gan aukstajām - piemēram, tradicionālajā spāņu gaspačo receptē patīkamās krēmīgās konsistences radīšanai izmanto tieši baltmaizi.
4. Gatavo kotletes un viltoto zaķi.
Iekaltusi maize ir lieliska saistviela maltās gaļas ēdienos - ola piešķir tiem sulīgumu un satur visu kopā, savukārt maize veido struktūru un uzsūc lieko šķidrumu cepšanas procesā. Izmērcē pienā pāris baltmaizes šķēles un pievieno tās frikadelēm, kotletēm vai viltotajam zaķim.
5. Varbūt oriģinālu maizes desertu?
No pastāvējušas baltmaizes var uzburt ļoti gardus desertus - maizes pudiņu, franču tostermaizi vai sacepumu ar augļiem un ogām. Galvenais maizīti pirms cepšanas nedaudz izmērcēt. Varbūt jāizmēģina ābolu un maizes sacepums?