Foto: Shutterstock
Visi esam piedzīvojuši brīdi, kad atklājas, ka maizes kastē vai maisiņā palikusī maize vairs nav pirmā svaiguma un nederēs sviestmaižu gatavošanai. Ekonomiski saimniekojot un domājot par vidi, piedāvājam piecus veidus, kā izmantot aizvakardienas maizi, dodot tai "otro elpu".

1. Gatavo rīvmaizi.

Rīvmaize ir ļoti universāla izejviela, kurai prasmīga saimniece pratīs atrast daudz un dažādus izmantošanas veidus. Kā pagatavot rīvmaizi pašu spēkiem? Sadalām maizi mazākos gabaliņos, liekam pārtikas kombainā un ieslēdzam to uz 10 sekundēm. Ja maizei ir izveidojusies pacieta garoziņa, to pirms malšanas tomēr labāk nogriezt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!