Ogas ieteicams vispirms noskalot aukstā ūdenī, lai nomazgātu smiltis vai putekļus, bet pēc tam īsu brīdi paskalot siltā ūdenī, žurnālā Dienas Ēdieni skaidro LLU Pārtikas ķīmijas centra vadītāja Ida Jākobsone.
"Reizēm audzētāji ogulājus apsmidzina pret kaitēkļiem. Uzsmidzinātie līdzekļi aukstā ūdenī nešķīst, savukārt siltā ūdenī vieglāk nomazgāsies," skaidro speciāliste, piebilstot, ka ogas nekādā gadījumā nemazgā ar karstu ūdeni, jo tad tās izšķīst.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit