Foto: Shutterstock

Ir vispārzināms fakts, ka atrašanās saldētā stāvoklī maina produkta garšu un konsistenci. Dažreiz tik maz, ka to ir grūti pamanīt, bet dažreiz pat ļoti ievērojami - "ir produkti, kurus ne pie kādiem apstākļiem nevajadzētu saldēt," raksta portāls "Women's Health". Labākajā gadījumā šiem produktiem garša mainīsies līdz nepazīšanai, sliktākajā - tu vari saindēties. Savā pieredzē un zināšanās par produktu saldēšanu dalās ASV populārā šefpavāre Diāna Dimeo.

Svaigas olas čaumalās

Olas nekādā gadījumā nebūtu ieteicams saldēt. Iemesls tam ir vienkāršs - zemā temperatūrā olas šķidrā daļa izplešas, radot čaumalā mikroplaisas, kuras ir laba augsne mikrobaktērijām. Pat ja olas nesaplaisās, pēc atkausēšanas, piemēram, cieti vārīta ola būs gumijaina un neēdama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!