Ir vispārzināms fakts, ka atrašanās saldētā stāvoklī maina produkta garšu un konsistenci. Dažreiz tik maz, ka to ir grūti pamanīt, bet dažreiz pat ļoti ievērojami - "ir produkti, kurus ne pie kādiem apstākļiem nevajadzētu saldēt," raksta portāls "Women's Health". Labākajā gadījumā šiem produktiem garša mainīsies līdz nepazīšanai, sliktākajā - tu vari saindēties. Savā pieredzē un zināšanās par produktu saldēšanu dalās ASV populārā šefpavāre Diāna Dimeo.
Svaigas olas čaumalās
Olas nekādā gadījumā nebūtu ieteicams saldēt. Iemesls tam ir vienkāršs - zemā temperatūrā olas šķidrā daļa izplešas, radot čaumalā mikroplaisas, kuras ir laba augsne mikrobaktērijām. Pat ja olas nesaplaisās, pēc atkausēšanas, piemēram, cieti vārīta ola būs gumijaina un neēdama.