Nemanot vien klāt konservēšanas sezona. Dārzos gatavojas vasaras veltes un jāsāk domāt, kā tās uzglabāt ziemas periodam. Kā vienkāršā veidā panākt, lai konservēšanai izmantojamie trauki būtu pietiekami tīri, lai tajos varētu pildīt sagatavotos vasaras labumus? Savā pieredzē ar žurnāla "1000 padomi" pielikumu "Marinēšana" dalās LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente Solvita Kampuse.

Pamatprincips ir vienkāršs - nepieciešamība sterilizēt traukus ir atkarīga no tā, kas šajās burkās tiks pildīts.

Ievārījumiem, kuri tiek uzkarsēti līdz vārīšanās temperatūrai un kuru sastāvā ir daudz cukura, pietiks, ja burkas izmazgāsim ar mazgāšanas līdzekli, kārtīgi izskalosim ar karstu un aukstu ūdeni. Pēc šādas apstrādes burkas ir gatavas ievārījumu uzglabāšanai ziemas periodam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!