Kā saprast, kad produktus apcept sviestā, kad eļļā? Kā labāk un kā garšīgāk? Atbildi atradām žurnālā Dienas Ēdieni.
"Ja produkti, piemēram, dārzeņi, ir pannā tikai viegli jāapcep, tos cep sviestā. Tad jāatceras, ka produkts visu laiku ir jāmaisa, citādi sviests ātri vien piedeg," žurnālā stāsta restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš, piebilstot, ka cepšanai labāk izmantot dzidrināto sviestu, jo tas tik ātri nesadeg un neveido piedeguma garšu.
Eļļā ēdienu cep, ja nepieciešams pagatavot produktus ar kraukšķīgu garoziņu, piemēram, ceptu gaļu. Šefpavārs atgādina, ka cepšanai neder Extra virgin olīveļļa, jo tā strauji sadeg. Tās vietā labāk izvēlēties citu augu eļļu vai otrā spieduma olīveļļu.
Lai ēdienam piešķirtu labāku garšu, vispirms produktus var apcept eļļā, bet pašās beigās pievienot nedaudz sviesta, iesaka Godiņš.