Foto: Shutterstock
Internetā atrasts triks - lai paildzinātu mūžu šampanietim vai dzirkstošajam vīnam, kurš jau sācis zaudēt savus burbuļus, pudelē var iemest pāris rozīnes. Rozīnes iesākumā nogrims, bet tad dzērienā atlikušie burbulīši pieķersies ogu nelīdzenajai virsmai un pacels tās augšup. Rozīnēm uzpeldot, dzēriena burbulīši atkal sāks dzirkstīt, gluži kā nupat atkorķētā pudelē. Dzēriena garšu un aromātu šis triks neietekmē, apgalvo padoma autori.

Portāls Tasty.lv nolēma uzzināt profesionāļa viedokli par šo viltību, tādēļ lūdza komentāru Latvijā labākajam vīnziņim Jānim Kaļķim, kurš šovasar arī pārstāv G.H.MUMM šampanieti Dinner in the Sky restorāna pasākumos.

"Jāatzīst, ka mani nedaudz samulsināja šis apgalvojums, jo nebiju dzirdējis par tādu. Un, lai arī loģiskie spriedumi, kas pilnībā apgāž šo apgalvojumu bija stipri, ziņkāre ņēma virsroku un ziedoju pudeli kvalitatīva dzirkstošā vīna, lai apgāztu vai apstiprinātu šo apgalvojumu. Tagad mierīgi varu teikt, ka šis apgalvojums ir aplams. Rozīne nevar atsvaidzināt burbuļus zaudējušu dzirkstošo vīnu. Un, manuprāt, šis apgalvojums ir radies no rozīņu mešanas glāzē uzreiz pēc tā ieliešanas. Tad tās skaisti peld uz augšu un uz leju radot rotaļīgu iespaidu. Taču to var darīt ne tikai ar rozīni. Atceros, ka pirms daudziem gadiem darījām tāpat ar šokolādes gabaliņiem, kuri tikpat sparīgi ceļas augšup un laižas lejup, kamēr vien dzērienā vēl ir burbuļi. Tādēļ šo apgalvojumu arī var pieskaitīt pie daudzajiem vīna pasaules mītiem, kuri nav raduši apstiprinājumu realitātē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!