1. Ievārījumu vāra no veselām, stingrām un svaigām ogām.
2. Ja vēlies, lai ogas ievārījumā neizjuktu, tās jāvāra ar pārtraukumiem, pakāpeniski piesātinot ar cukuru. Sīrupu ar ogām lēni vāra 5-10 minūtes, tad dažas stundas ļauj tam stāvēt un tā atkārto vairākas reizes, kamēr ievārījums gatavs.
3. Ievārījuma saldumu var samazināt un gatavošanas laiku saīsināt, izmantojot želējošo cukuru.
4. Jāuzmanās, jo ievārījumu nedrīkst pārvārīt - tad tas uzglabājoties ātri sacukurosies.
5. Kā noteikt, kad ievārījums ir gatavs? Pastāv trīs paņēmieni:
- ogas sāk kļūt it kā caurspīdīgas un grimst sīrupā;
- uz šķīvja uzliets sīrupa piliens neizplūst;
- ievārījumam vairs nerodas putas.
Zemeņu ievārījums bez cukura
Zemeņu ievārījums franču gaumē
Meža zemeņu ievārījums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit