Ķiršu saldējums - 24
Foto: Privātais arhīvs

Saldējumu vasarā mīl visi - lieli un mazi. Neatkarīgi no tā, vai tu gatavo saldējumu pirmo reizi vai esi īsts "profesionālis", tu ik reizi vari pagatavot krēmīgu un gardu našķi, ja ievērosi šos 10 vērtīgos padomus, kurus apkopojis portāls "Serious Eats".

1. Saldējuma mašīnas apaļos traukus ieliec saldētavā vismaz 24 stundas pirms saldējuma gatavošanas. Ja tev ir lielā saldētava, traukus tajā vari turēt visu laiku, ietītus plastmasas maisiņā. Brīdī, kad uznāks vēlēšanās pēc mājās gatavota saldējuma vai sorberta, varēsi bez vilcināšanās ķerties pie darba.

2. Saldējuma gatavošanas masa nekad nevar būt par aukstu - vislabāk, ja pirms liešanas mašīnā, to uz nakti ieliksi ledusskapī. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!