Foto: Shutterstock
Ledusskapja tīrīšana ir darbs, kas jāieplāno regulāri un jāveic ar lielu rūpību un pacietību. Pēc tam, kad izmesti produkti ar notecējušu derīguma termiņu, kad plaukti ir izmazgāti un tīri, kā salikt produktus atpakaļ pareizi, lai nodrošinātu to optimālu glabāšanu?

Seko profesionāļu piemēram

Vislabākais "špikeris" ir profesionālu pavāru ledusskapji restorānu virtuvēs, kurā produkti tiek kārtoti, lai garantētu pārtikas drošbu un restorāna viesu veselību. Galvenais princips: produktus likt plauktos pēc to gatavošanas temperatūras. Produktie,, kurus var ēst bez termiskas apstrādes, jāatrodas augstākajā plauktā, tāpat kā kastītēm ar jau sagatavotu ēdienu. Šo principu ievēro virzienā uz leju - pašos apakšējos plauktos jāliek produkti, kas jāvāra vai jācep visaugstākajās temperatūrās, piemēram, vista. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!