Lasītāja mums raksta: Labdien! Tikai tagad esmu ķērusies pie gurķu marinēšanas, un tomātu konservēšanas, bet vēl līdz šim nezinu, kā pareizi jāsagatavo burkas, lai būtu sterilas, agrāk vienkārši izmazgāju, un pēc tam burkās ielēju vārošu ūdeni. Marinētie gurķi samērā ātri tika apēsti, tādēļ nezinu, vai krājumi varētu saglabāties visu ziemu. Kā rīkoties ar burkām?
Pastāv vairāki varianti, kā sagatavot burciņas konservēšanai - viens variants ir burkas rūpīgi izmazgāt ļoti karstā ūdenī (cik spēj paciest rokas), kam pievienots trauku mazgājamais līdzeklis, pēc tam tās kārtīgi izskalojot pēc iespējas karstākā ūdenī. Tīrajiem traukiem ļauj nožūt uz tīra dvielīša. Šādu pašu procedūru jāizpilda arī ar vāciņiem.
Cits variants - rūpīgi izmazgātās burkas liek cepeškrāsnī un 100 grādos žāvē aptuveni 10 minūtes, pēc tam krāsni izslēdz un atstāj burkas vēl minūtes 5-10 vai līdz brīdim, kad tajās pilda konservēšanai paredzētos produktus.