Foto: iStock

Gatavojot ziemas krājumus, pat vispieredzējušākajām saimniecēm rodas dažādi jautājumi. Cik daudz ievārījuma liet burciņā - līdz augšai vai tomēr nē, kādēļ konservējumiem uzpūšas vāciņš? Atbildi atradām žurnālā Ievas Māja.

Ievārījumu burkās ieteicams liet līdz augšai, lai samazinātu gaisa daudzumu brīvajā telpā zem vāciņa. Palikušais gaiss radīs labvēlīgāku vidi mikroorganismu vairošanās iespējām, tādējādi sagatavotais ievārījums ātrāk sabojāsies, žurnālam stāsta Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošā pētniece Dr. sc. ing. Dalija Segliņa.

Tāpat nereti gadās, ka ieburkotajiem vasaras labumiem mēdz uzpūsties vāciņš. Par ko tas liecina?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!