Skābētie kāposti ir klasiska izejviela ziemas maltīšu gatavošanā un nevieni latviešu godi nav iedomājami bez štovētu kāpostu katla. Ja šogad esi nolēmis skābētus kāpostus gatavot pats, tad viena no svarīgākajām lietām skābēšanas procesu sākt ar pareizu trauku sagatavošanu. Par to, kā traukus pareizi mazgāt un dezinficēt, raksta izdevniecības "Avots" grāmata "Dārzeņu uzglabāšana un konservēšana".
Nepareizi ieskābēts produkts ir sliktas kvalitātes, ar nepatīkamu smaku vai garšu. Galvenā kļūda, kāpēc skāvētie produkti nav garšīgi, ir skābēšana nepietiekami tīros traukos. Šī kļūda turklāt tiek pieļauta ļoti bieži.
Ieskābētos kāpostus ziemas periodā no mucas izņem pakāpeniski - mucas dēļi pēc kāpostu izņemšnas ir laba barotne dažādām baktērijām un pelējumiem. Gaisa klātbūtnē tie savairojas lielā daaudzumā un piepilda visas koka poras un spraudziņas.