Foto: Shutterstock
Kabači ir dārzeņi, kuriem piemīt īpašība ātri pāraugt, tādēļ raža jāvāc katru otro dienu.

Svaigi novāktus kabačus jāatdzesē +3 līdz +5 grādu temperatūrā, proti, jāieliek aukstā ūdenī vai ledusskapī, iesaka žurnāls 100 Labi Padomi.

Kabačus pāris nedēļas var uzglabāt vietā, kur temperatūra nepārsniedz +10 grādus, bet jāņem vērā, ka ilgākai uzglabāšanai labāk izvēlēties tumšos kabačus, jo balto šķirņu kabačiem ar laiku būs redzamas visas skrambiņas.

Ilgākai uzglabāšanai, protams, līdzēs kabaču konservēšana un marinēšana, tādēļ lieti noderēs šīs receptes un padomi no Tasty.lv apjomīgās pavārgrāmatas.

Ātrā vīriešu zapte

Foto: Shutterstock
Ātrā vīriešu zapte - pikantai piedevai ziemā.

Lasīt vairāk

Saldēti kabači - gardām pankūkām ziemā

Foto: Shutterstock
Brīnišķīga ideja, kā arī ziemā baudīt gardās kabaču pankūciņas!

Lasīt vairāk

Tomātu sulā marinēti kabači

Foto: Privātais arhīvs
Reiz kādās viesībās baudīju marinētus kabačus tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija! Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Un tad pienāca diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai!

Lasīt vairāk

Kabaču – aliču kompots jeb Viltotie ananasi

Foto: Shutterstock
Ziemas krājumiem noderēs kabaču un aliču jeb Kaukāza plūmīšu kompots, ko nereti mēdz dēvēt par viltotajiem ananasiem.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti

Foto: Shutterstock
Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).

Lasīt vairāk

Kabaču salāti ziemai

Foto: Shutterstock

Gatavojoties ziemai, noderēs šī kabaču salātu recepte.

Lasīt vairāk

Kabači tomātu mērcē ar čili un papriku

Foto: Shutterstock
Kabači
ņam - ņam
garšos pat kabaču neēdājiem - tā par savu recepti saka portāla
Cālis.lv
lietotāja DzintarZaķis. Pagatavo un apēd tūlīt vai saglabā rudens un ziemas maltītēm, liekot burkās un glabājot vēsumā!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!