Foto: Shutterstock
Riekstu pielietošanas veidi ir tik dažādi - uzturzinātnieki iesaka tos lietot regulāri neapstrādātā veidā nelielos daudzumos, veselīga dzīvesveida piekritēji ar riekstiem papildina ikdienišķās brokastis un izmanto kā uzkodu. Savukārt svaigēšanas piekritēji no riekstiem gatavo bezgala gardus desertus un kokteiļus.

Nav noslēpums, ka riekstus finansiāli izdevīgāk ir iegādāties lielākā iepakojumā. Bet ko darīt ar pārpalikumu, kuru nav paredzēts izlietot ne šodien, ne rīt - kā rīkoties, lai rieksti ilgāk saglabātos svaigi?

Atbilde ir pavisam vienkārša - rieksti ir jāsasaldē! To sastāvā ir daudz dabisko eļļu, kas istabas temperatūrā ar laiku kļūst "skābas". Sasaldēšanas process bojāšanos aptur un rieksti pēc atkausēšanas nebūs zaudējuši ne garšu, ne struktūru.

Līdzīgs princips attiecas arī uz riekstu miltiem - īpāši populārajiem mandeļu miltiem, to derīguma termiņu var paildzināt atlikumu liekot saldētavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!