Foto: Shutterstock
Ķiplokus vai nu mīl, vai nemīl. Vienaldzīgo nav. Ja piederi pirmajai grupai, tad tev noteikti ir jāizmēģina krāsnī cepti ķiploki. It īpaši tagad, kad ik uz stūra uzglūn gripa un dažādi vīrusi, ir laiks likt lietā ķiploku maģiskās īpašības, jo tie ir pilni ar vielām, kas palīdzēs stiprināt organisma aizsargspējas.

Ķiplokus visbiežāk ēdam kā piedevu ēdieniem vai pievienojam marinādēm. Šoreiz par to, kā ķiplokus izcept "veselus". Visvienkāršākais veids ir izmantot visiem zināmās mafinu pannas - vari ķiploku galviņas likt mafinu papīrīšos vai vienkārši ietaukotās veidnītēs. 

Darba gaita: ņem 12 ķiploku galviņas, norīti liekās mizas. Tad nogriez ķiploku daiviņu augšējos galus. Liec mafinu formiņās, pārkaisi ar sāli, pipariem un garšvielām pēc savas gaumes - rozmarīnu, timiānu, raudeni. Pārslaki ar olīveļļu. Vari pārbērt ar Parmas sieru. Cep cepeškrāsnī 200 grādos pusstundu. Ķiploku galviņas būs kļuvušas mīkstas un telpa smaržos pēc ceptiem ķiplokiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!