Olu kultenis ir gards, vienkāršs un ātri pagatavojams, tādēļ tieši šis ēdiens bieži vien ir pirmais, kuru gatavojot daudzi sāk apgūt pavārmākslas pamatus. Bet, vai tiešām tu visu dari pareizi? Kaut gan katram ir sava ideālās omletes recepte, tomēr thekitchn.com apgalvo, ka ir pāris nosacījumi, kuri jāievēro, lai sasniegtu nevainojamu galarezultātu. Uzzini, kādas ir populārākās kļūdas, kuras tiek pieļautas, gatavojot olu kulteni un ieteikumus, kā no tām izvairīties.
Nepietiekama kulšana
Bieži vien gadās, ka šim procesam netiek pievērsta pienācīga uzmanība un tas tiek sasteigts. Tomēr kulšana ir viens no pamatnosacījumiem, lai olu kultenis izdotos maigs un gaisīgs. Ja kulsi pavirši, olu baltums netiks pienācīgi savienots ar dzeltenumu, un omlete nebūs vienmērīga. Turklāt tieši kulšanas procesa laikā olas tiek bagātinātas ar gaisu.