No kā sastāv šī panna? Un tā? Šī ir glīta, bet vai tā ir piemērota pankūku cepšanai? Housebeautiful.com sniegtie padomi palīdzēs neapjukt plašajā pannu un katlu piedāvājumā un izdarīt savām vajadzībām piemērotāko izvēli.
Varš
Labākie šefpavāri vara pannas vērtē ļoti augstu. Tās ir glītās, bez tam vara pannas un katli ļoti ātri sasilst un atdziest, atbilstoši plīts temperatūrai. Meklē trīs slāņu vara pannu, kuras iekšējais slānis sastāv no alumīnija, kas nodrošina vienmērīgu karstumu visā pannā. Ņem vērā, ka vara pannas tīrīšana būs jāveic ar speciāli tam paredzētu līdzekli.
Nerūsējošs tērauds
Kurš gan var pretoties profesionāla izskata pulēta nerūsējoša tērauda pievilcībai? Kvalitatīvu nerūsējoša tērauda pannu sastāvā ir 18% hroma un 10% niķeļa, kas pasargās pannu no apsūbēšanas un rūsas. Dažu pannu apakšdaļā ir izmantoti citi metāli.
Alumīnijs
Alumīnija pannas ļoti labi vada siltumu, taču tās nav tik izturīgas kā pannas, kas izgatavotas no citiem materiāliem. Alumīnija daļiņas pannas izmantošanas laikā var nokļūt ēdienā, taču to var novērst, ja cepšanas virsma ir pārklāta ar emalju vai kādu no pretpiedeguma materiāliem.
Anodēts alumīnijs
Šīs pannas ražošanas procesā tiek pakļautas elektroķīmiskai reakcijai, kas to virsmu padara ļoti izturīgas un gludas, kā arī pasargā šāda tipa pannas no skrāpējumiem. To cepšanas virsma bieži vien ir pārklāta ar nepiedegošu materiālu.
Čuguns
Čuguna pannu uzkarsēšanai nepieciešams daudz laika, taču tās labi uztur karstumu. Tās visbiežāk ir no visām pusēm pārklātas ar emalju, dažkārt tās ir pārklātas ar nepiedegošu pārklājumu. Jāņem vērā, kā šīs pannas ir smagas.
Keramikas pārklājums
Atšķirībā no parastām nepiedegošām virsmām, keramikas pārklājums neizdala kaitīgas toksiskās vielas pat tad, ja panna tiek pārkarsēta.
Stikls
Stikla cepamtrauki nedeformējas, nerūsē, tajos neuzkrājas nogulsnes, kā arī tu vari labāk sekot ēdiena gatavošanās procesam.