Ziemassvētku pudiņš ir ļoti sātīgs un pamatīgs ēdiens. Kaut arhaisks, tas vēl arvien ir ļoti iecienīts un pirmajos Ziemassvētkos pudiņš ir neatņemama teju katras angļu ģimenes pusdienu sastāvdaļa. Tā receptes tiek rūpīgi saudzētas un mantotas no paaudzes paaudzē. Un, starp citu, pāri palikušais Ziemassvētku pudiņš bieži vien tiek ledusskapī rūpīgi glabāts līdz pat Lieldienām - pa šo laiku bagātīgās garšas "saprecas" vēl pamatīgāk un pudiņš tiek ar baudu pieveikts līdz galam.
Angļu pudiņu apvij neskaitāmas tradīcijas. Dažos tekstos minēts, ka labam pudiņam, lai tas nestu laimi un svētību, jāsastāv no 13 sastāvdaļām, kas simboliski apzīmē Jēzu Kristu un viņa divpadsmit apustuļus. Citur teikts, ka par godu Ziemassvētku leģendas trim ķēniņiem, katram ģimenes loceklim ar koka karoti ir jāapmaisa pudiņš virzienā no austrumiem uz rietumiem, maisīšanas laikā kaut ko ievēloties. Vēl kāda leģenda vēsta, ka pirms pasniegšanas pudiņš ir jāpārslaka ar alkoholu un jāaizdedzina, tādējādi simbolizējot Kristus ciešanas, bet virsū tam ir jāuzsprauž akmensozola zariņš, kas simbolizē Jēzus ērkšķu kroni.