Šampinjonus nevajag ilgi mazgāt, jo tajos ir daudz ūdens. Vislabāk sēnes ir nomazgāt sietā zem tekoša ūdens un ļaut tam notecēt.
Šampinjonus nav ieteicams vārīt uz pārāk lielas vai pārāk mazas uguns, jo tad tie kļūst cieti un to garša pasliktinās. Smalki sagrieztas sēnes ir gatavas pēc 10 līdz 15 minūtēm, bet lielas – 20 līdz 25 minūtēm.
Šampinjonu ēdieniem var pievienot dārzeņus, sīpolus, dilles, pētersīļus, ābolu. Sēņu ēdieniem nepievieno asas garšvielas, lai nepazustu sēņu patīkamā garša.
Ledusskapī šampinjonus svaigus vari uzglabāt 3 – 4 dienas.
Lai sēnes "elpotu" un nekļūtu miklas, tās glabā ledusskapī papīra turzā vai dvielī. Pirms likšanas ledusskapī, šampinjonus nevajag mazgāt, jo mitrums tos ātri sabojā.
Svaigi šampinjoni ātri uzsūc svešas smaržas, tāpēc pasniedzot galdā svaigus, pirms tam tos vari uz mirkli iemarinēt visdažādākajās mērcēs.