sēnes
Foto: Shutterstock
Ziemas sezonā, kad līdz jaunajai sēņu ražai jāgaida teju gads, šampinjoni ir īsts glābiņš. Tie jebkuram ēdienam piešķir patīkamu sēņu garšu un var būt noderīgi daudzos dažādos veidos - zupās, sacepumos uz grauzdētas maizes šķēles, salātos u.tt. Turklāt šampinjonus uzturā var lietot gan ceptus, gan vārītus, arī marinētus, sālītus un pat svaigus - gan kā uzkodu, gan kā piedevu salātiem vai citiem ēdieniem. Šampinjoni maina uzskatu arī par ideju "jo pārtika krāsaināka, jo veselīgāka". Šīs mazās, baltās sēnes ir bagātīgs daudzu organismam nepieciešamu un svarīgu uzturvielu avots. Atceries, ka šampinjonu labākie draugi ir timiāns un rozmarīns - šie zaļumi šampinjonu garšu padara intensīvāku un piesķir tai meža sēņu notis.

Šampinjonus nevajag ilgi mazgāt, jo tajos ir daudz ūdens. Vislabāk sēnes ir nomazgāt sietā zem tekoša ūdens un ļaut tam notecēt.

Šampinjonus nav ieteicams vārīt uz pārāk lielas vai pārāk mazas uguns, jo tad tie kļūst cieti un to garša pasliktinās. Smalki sagrieztas sēnes ir gatavas pēc 10 līdz 15 minūtēm, bet lielas – 20 līdz 25 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!