mango kūka
Foto: Shutterstock
Saulaino hurmas augļu parādīšanās veikalu plauktos liecina par ziemas un svētku sezonas tuvošanos, jo, atšķirībā no citiem augļiem, kas pieejami visu gadu, hurmai ir izteikti sezonāls raksturs. Tā tiek novākta jau oktobrī, bet hurmas sezona ilgst tikai līdz februārim, tādēļ izbaudi to, pagatavojot kādu no mūsu piedāvātajām receptēm.

Ja gadījies iekosties vēl negatavā hurmā, šis "piedzīvojums" noteikti ir palicis atmiņā, jo negatavi hurmas augļi ir nebaudāmi - to garša ir sīva un savelk muti čokurā. Tādēļ pērc to tikai gatavu vai arī nogatavini mājās, izmantojot kādu no šiem paņēmieniem:

Ieliec hurmu vienā maisā vai traukā ar āboliem, banāniem, tomātiem vai bumbieriem. Tie izdala etilēna gāzi, kas palīdzēs hurmai nogatavoties

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!