Ja gadījies iekosties vēl negatavā hurmā, šis "piedzīvojums" noteikti ir palicis atmiņā, jo negatavi hurmas augļi ir nebaudāmi - to garša ir sīva un savelk muti čokurā. Tādēļ pērc to tikai gatavu vai arī nogatavini mājās, izmantojot kādu no šiem paņēmieniem:
Ieliec hurmu vienā maisā vai traukā ar āboliem, banāniem, tomātiem vai bumbieriem. Tie izdala etilēna gāzi, kas palīdzēs hurmai nogatavoties
Paturi hurmu 10-12 stundas siltā ūdenī 30-40 grādu temperatūrā.
Sasaldē augļus vismaz uz 4 stundām. Sasaldētās šūnas bojājas un tiek atbrīvots etilēns, kas nogatavina augļus. Pielietojot šo metodi, jāņem vērā, ka atkausēta hurma būs ļoti mīksta un būs ātri jāapēd.
Kad hurma ir veiksmīgi nogatavināta, vari to izmantot visdažādākajos veidos. No tās vari pagatavot brīnumgardus desertus, bet tikpat labi hurmas maigi saldā garša iederēsies salātos un gaļas ēdienos.
Cūkas cepetis ar hurmu vīna mērcē
Sulīgs, lēni gatavots cūkas cepetis, kam svētku garšu piesķir grilēta hurma, sīpoli un garšvielas.
Kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu
Gardas kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu.
Hurmas ievārījums
Klāt īstais brīdis, kad vārīt hurmas ievārījumu, lai "oranžo brīnumu" varētu baudīt līdz pat pavasarim, kad hurmas sezona jau sen būs noslēgusies!
Plānās pankūkas franču gaumē ar karamelizētu hurmu
Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.
Rudenīgi hurmas salāti ar kazas sieru un mandelēm
Šie atsvaidzinošie salāti ir lielisks veids, kā visā krāšņumā izbaudīt saulainās un sulīgās hurmas sezonu. Salāti ir pagatavojami pāris minūšu laikā un neliks vilties pat visizsmalcinātākajiem gardēžiem.
Gardais un gaisīgais hurmas krēms
Ziema ir īstais laiks, kad baudīt hurmu! Izmēģini gardo hurmas desertu - krēmu ar olbaltumu!