Foto: Vida Press

Turpinot radošo pamācību ciklu ar tradicionālās Ziemassvētku augļu kūkas dekorēšanu, šajā reizē piedāvājam pagatavot mazas kūkas, kas atgādinās iesaiņotas dāvanas. Šis dekorēšanas veids ir nedaudz sarežģītāks par jautrā ziemeļbrieža kūku, un šeit par pamatu tiek izmantots marcipāns, tomēr rezultāts attaisnos ieguldīto darbu.

Nepieciešamās lietas:

  • Gatava augļu kūka, kas izgriezta izgriezta kvadrāta formā 18 x 18 cm (recepte šeit)
  • 8-12 ēdamkarotes aprikožu džema
  • 1,5-2 kg marcipāns
  • 1,5-2 kg gaiši zaļas krāsas cukura mastikas
  • 150 g sarkanas cukura mastikas
  • 150 g baltas cukura mastikas
  • Sarkanas krāsas pārtikas tintes pildspalva
  • 4 x 13 cm kūkas pasniegšanas šķīvji vai kūkas paliktņi
  • Kūkas smērēšanas lāpstiņa marcipāna noklāšanai
  • Picas nazis
  • Cepumu forma ar nelielas zvaigznes kontūru
  • Smalks konditorejas uzgalis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!