zivju zupa
Foto: Shutterstock
Protams, nekas nevar sacensties ar zupu no pašu ķertām zivīm, kas vārīta uz ugunskura, pievienojot tikko no dobes nākušus pašmāju dārzeņus un sulīgus zaļumus, bet varen gardu un sātīgu zupiņu vari pagtavot arī no tirgū vai veikalā "nomakšķerētas" zivs vai laša un garnelēm, kas skumst saldētavas tālākajā stūrī. Turklāt, kā zināms, zivis ir jāēd daudz un dikti, jo tās satur virkni organismam svarīgu uzturvielu, kas nāk par labu veselībai. Sātīgā un aromātiskā zivju vai jūras velšu zupa ir īsts ziemas sezonas komforta ēdiens, kas palīdzēs tev pārziemot vieglāk un ātrāk.

Noderīgi padomi, gatavojot zivju zupu

Zivis tīrot, tās nedrīkst saspiest, jo šādi rīkojoties, var pārspiest žultspūsli - žults piešķirs zivij rūgtu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!