lazanja
Foto: Shutterstock
Kārdinošajai lazanjai, kurā sulīgas gaļas pildījuma kārtiņas mijas ar pastu un krēmīgu mērci, ir neiespējami pretoties. Tādēļ, pat ja šī tradicionālā itāļu ēdiena gatavošana tev šķiet īsts izaicinājums, jauna gada sākums ir īstais brīdis, lai iemācītos ko līdz šim neapgūtu. Lazanjas gatavošana nav īpaši sarežģīta - drīzāk laikietilpīga, un mēs tevi iedrošināsim, dodot vērtīgus padomus. Tie, kuri vēlas baudīt šim ēdienam raksturīgo garšu salikumu, bet ir pārāk aizņemti, lai veltītu gatavošanai ilgāku laiku, priecāsies par lazanjas zupas recepti, bet veģetāriešiem noderēs padoms, kā pagatavot gardu dārzeņu lazanju.

Gardā lazanja ir radusies kaut kur Ziemeļitālijā un iespējams, ka tās vārda cilme meklējama kāda pavisam maza ciematiņa nosaukumā.

Kā jau visiem populāriem ēdieniem, arī lazanjai ir neskaitāmas variācijas, taču ir dažas lietas, kas obligāti jāievēro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!