Foto: Shutterstock
Šie vērtīgie padomi noderēs tiem, kuri savu ikdienu nevar iedomāties bez sulīgas cūkgaļas šķēles ar kraukšķīgu garoziņu. Kaut veikalos ir pieejama cepšanai jau sagatavota gaļa dažādās marinādēs, labāk pamēģini pagatavot cepeti savā virtuvē, jo tas tiešām ir ļoti vienkārši. Galvenais, nesteidzies – labāk ielej glāzi vīna un izbaudi relaksējošo gatavošanas procesu!

Noslēpums №1: gaļas izvēle

Cepetim ideāli piemērota būs1-3 kg smags cūkgaļas kakla karbonāde vai sulīgs šķiņķa gabals. Gaļai jābūt bez kauliem, cīpslām, turklāt tā nedrīkst būt pārāk liesa, jo tieši taukuma slānītis nodrošina cepeša sulīgumu. Pats galvenais, gaļai jābūt maksimāli svaigai – nekādā gadījumā cepeša gatavošanai neizmanto atsaldētus gaļas gabalus, jo no tā cietīs gan garša, gan sulīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!