Kā pareizi vārīt ziedkāpostus?
Lai ziedkāposti vārot saglabātu skaistu krāsu un izskatu, jāievēro sekojoši nosacījumi:
- ziedkāposti jāvāra emaljētā traukā,
- ziedkāpostus labāk sutināt pienā,
- pirms vārīšanas ziedkāpostus ieliec aukstā ūdenī, kuram pievienots nedaudz etiķa vai citrona sulas, tad vāri to traukā bez vāka uz straujas uguns,
- brīdī, kad ūdens sāk vārīties, pievieno tam tējkaroti cukura un tējkaroti citrona sulas vai šķipsnu citronskābes.
Ziedkāpostu karijs ar Indijas riekstiem
Ziedkāposti Singapūras gaumē
Rostbifs ar kartupeļu un ziedkāpostu biezeni
Ziedkāposti mīklā
Krabju nūjiņu salāti ar ziedkāpostiem
Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru
Puķkāpostu pīrādziņi
Puķkāpostu un siera sacepums
Ziedkāpostu biezenis ar zaļajiem zirnīšiem
Vistas krūtiņa ar ziedkāpostu biezeni
Cepti ziedkāposti ar brokoļu mērci
Vistas biezenis ar kartupeļiem un ziedkāpostiem
Cepti puķkāposti ar cieto sieru un jogurta mērci
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit