ziedkāposts
Foto: Shutterstock
Jau pēc pāris dienām sāksies pēdējais ziemas mēnesis, bet visiem zināms, ka pēdējie metri pirms finiša taisnes ir visgrūtākie. Mūsu pēc saules izslāpušie organismi arvien uzstājīgāk sāk prasīt ko svaigu, atspirdzinošu, kraukšķīgu, kas kaut attāli līdzinātos vitamīniem pārpilnajiem un sulīgajiem pavasara zaļumiem. Kaut ziedkāpostus nevar uzskatīt par īsti sezonālu produktu, šobrīd ir īstais brīdis iekļaut tos savā ēdienkartē. Šie maigie un kraukšķīgie dārzeņi remdē izsalkumu tikpat labi kā kartupeļi un rīsi, tomēr ir daudz veselīgāki, jo tajos esošais C vitamīns stiprina organisma aizsargspējas pret saaukstēšanās slimībām, nodrošina smaganu un zobu veselību, un veicina brūču sadzīšanu. Turklāt ziedkāposti satur nelielu kaloriju daudzumu (17 Kcal uz 100 gramiem) un ir laba diētas uztura izvēle, vienlaikus rūpējoties par nepieciešamajām barības vielām, ar kurām apgādāt organismu, – kalciju, dzelzi, fosforu, kāliju un vitamīniem A, K un C.

Kā pareizi vārīt ziedkāpostus?

Lai ziedkāposti vārot saglabātu skaistu krāsu un izskatu, jāievēro sekojoši nosacījumi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!