Skarbā patiesība par brokastīm - četri fakti, kas tiek noklusēti
Foto: Shutterstock
Ja arī tavā galvā iesakņojies mīts, ka ideālas brokastis ir augļi, jogurts, putras un brokastu pārslas, tad ir pēdējais laiks no tā atbrīvoties – tev nav jāsāk diena ar ogļhidrātiem un glutēnu saturošiem produktiem. Jaunais brokastu "modes kliedziens" ir veselīgie tauki. Vārītas vai bez čaumalas pagatavotas olas ar zaļajiem salātiem, lasis vai avokado uz kraukšķīgiem bezglutēna grauzdiņiem – tā ir tava izvēle. Pārslaki šo apetelīgo kompozīciju ar pāris pilēm olīveļļas, šļuku citrona sulas, pārkaisi ar šķipsnu rozā Himalaju sāls, maltām ķimenēm un izbaudi vēl vienas skaistas dienas sākumu.

Kalorijas ir tikai skaitlis

Pārcentīga kaloriju skaitīšana ir īsais ceļš uz ātrajām baudām – mākslīgajiem saldinātājiem un pārtikas konservantiem, kurus ir pilnīgi noteikti ieteicams izslēgt no ēdienkartes. Tā vietā, lai koncentrētos uz kaloriju skaitīšanu, pievērs uzmanību pārtikas izcelsmei un tam, lai tā būtu maksimāli dabīga un uzturvērtīga. Šinī gadījumā der atcerēties saukli "mazāk ir vairāk": karotīte medus būs labāka izvēlē nekā divas karotes saldinātāja, tas pats ir attiecināms uz krējumu un jogurtu – pievērs uzmanību, ka liesākiem produktiem bieži vien tiek pievienoti biezinātāji, tādēļ tā nebūs īsti veselīga izvēle. Kalorijas ir tikai skaitlis – galvenais ir saturs. Ir taču atšķirība - uzņemt 100 kalorijas graužot burkānus, vai apēdot sauso zupu, uz kuras iepakojuma nolasāmi pārdesmit "E" burtiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!