Izmēģinot praksē vairākas keramiskā pārklājuma pannas (iekšpuse tām patiešām ir balta), kā arī vienu green eko pannu, radušies vairāki secinājumi. Galvenais nosacījums – tās pareizi jālieto. Priekšrocība ir tā, ka ātri uzkarst un cepšanai nevajag daudz eļļas. Vēl būtiskāk, ka keramiskais pārklājums nesatur kaitīgo PTFE, kas karstumā iztvaiko apkārtējā vidē un var būt kancerogēns.
Sākumā ir sajūsma par to, cik labi viss izcepas un nekas nepiedeg, bet, lietojot ilgstoši, jāatzīst: tās ir daudz cimperlīgākas par citām pannām. Ir jāievēro vairāki nosacījumi, lai šīs pannas kalpotu ilgāk par 3–6 mēnešiem.
Pannu nedrīkst pakļaut straujai temperatūras maiņai. Kamēr tā karsta, nevajag mazgāt un nekādā gadījumā nedrīkst liet tajā aukstu ūdeni.
Jālieto tikai silikona lāpstiņas, pārklājumam nepatīk pat koka lāpstiņas.
Lai gan ražotāji apgalvo, ka šīs pannas var izturēt ļoti augstu temperatūru, praksē izrādījās, ka augstā temperatūrā no tauku sprakšķiem mazliet piedeg pannas malas, proti, parādās brūni punktiņi. Nesaskrāpējot pārklājumu, tos notīrīt gandrīz nav iespējams, tāpēc labāk cept vidējā temperatūrā.
Ja neievēro šos trīs nosacījumus, pannai ļoti ātri parādās švīkas un ēdiens piecepas virsmai.
Uzziņa
Pērkot jaunu pannu, jāizpēta, cik biezas ir tās sieniņas un cepšanas virsma. Reizēm lielveikalos akciju laikā ļoti lēti var iegādāties pannas ar keramisko pārklājumu, bet materiāls ir tik plāns, ka trauks drīz vien sāk deformēties, ēdiens piedeg.