Tev ir gadījies, ka vistu kājas, cepot tās cepeškrāsnī, vai nu līdz galam neizcepas, vai no gaļas iztek visa sula un kājiņas paliek uz pusi mazākas, turklāt sausas un nebaudāmas? Uzzini portāla calis.lv kulinārijas foruma dalībnieču ieteikumus, kā pareizi gatavot vistu kājas, lai tās vienmēr izdotos mīkstas un sulīgas.
"Sāc ar to, ka nepērc lētās, zilās vistu kājas, kas bieži mēdz būt "padzīvojušu" un dēšanai vairs nederīgu, vistu ciskas."
"Cep cepammaisā, pēc tam apbrūnini."
"Es iemarinēju - apsmērēju ar garšvielām (parasti to izdaru vakarā vai no rīta, lai garša ievelkas), lieku cepamajā traukā un ieleju nedaudz ūdens. Lieku cepeškrāsnī - sākumā uz 200-220 grādiem, pēc kāda laiciņa samazinu temperatūru līdz 190-180* grādiem. Kājiņas iznāk mīkstas un sulīgas, jo apakšā esošais šķidrums neļauj tām izkalst."
"Nopērc adžiku. Nevis tomātu mērci ar adžiku, bet vienkārši adžiku mazā burciņā. Apsmērē kājas, ierīvējot tās, tad liec cepamajā maisā vai satin folijā. Cep 200 grādos aptuveni 30-40 minūtes."
"Kājas ir gatavas, kad galos sāk "spīdēt pliks" kauls (jo gaļa sarāvusies), un tās ir skaisti brūnas. Iedurot ar nazi mīkstumā līdz kaulam, ir jāiztek caurspīdīgam buljonam. Ja buljons ir bālgans vai sārts, turpini cept."
"Sāli izber uz cepampannas, izlīdzina, uz sāls (aptuveni 3 cm biezumā) krāmē vistu kājas un cep 180 grādos aptuveni stundas. Šādi tās vienmēr izdodas fantastiski sulīgas. Sāls uzsūc taukus un šķidrumu, radot ideālu cepšanās vidi. Pielipušos sāls gabalus nokratu, liekot uz šķīvja. Sulīgas un gardas sanāk arī "akcijnieces"."
"Es parasti vistas marinēju majonēzē un garšvielu maisījumā, sanāk gardas un nekad nav sausas. Var cept gan pannā, gan uz restes."
"Saspaidu ķiplokspaidē 2 vai 3 ķiploku daiviņas, sajaucu ar ēdamkaroti dižonas sinepju, divām karotēm eļļas, rupjo sāli un pipariem. Ar šo maisījumu ieziežu kājas, lieku cepamtraukā un cepu 190- 200 grādos aptuveni 40 minūtes, kamēr gatavas (iegriežot ar nazi, netek sarkana sula)."
"Es lieku vistu ciskas dziļajā pannā un pārleju ar aptuveni 1,5 glāzi ūdens. Cepu, kamēr šķidrums iztvaiko. Kājiņas vienmēr sanāk gan sulīgas, gan apkārt kraukšķīgas."
"Manuprāt, "noslēpums" ir ilgāka cepināšana zemā temperatūrā, jo lielais karstums "izvelk" gaļas sulas, tādēļ tā kļūst sausa."
"Vissulīgākās izdodas kājiņas panējumā. Gatavošana vienkāršāka par vienkāršāku. Vistu stilbiņiem pievieno 3-4 ēdamkarotes sinepju, 1-2 ēdamkarotes medus, pievieno citrona sulu, kas izspiesta 1/2 citrona, piespiež 4-5 daiviņas ķiploka un pierīvē gabaliņu svaiga ingvera. Visu samaisa un atstāj uz pāris stundām ievilkties. Pēc pāris stundām ņemam bļodu, kurā ieberam apmēram tējakroti sāls, melnos piparus un rīvmaizi. Visu samaisām un pa vienai vistas kājiņai rūpīgi apvārtām rīvmaizē. Ja ir vēlme iegūt biezāku rīvmaizes kārtu, tad var vēlreiz iemērkt marinādes pārpalikumā un atkal apvārtīt kājiņas rīvmaizē. Kārto uz cepamās plāts un liek cepties 220 grādos uz aptuveni stundu."