"Ja vien biezpiens nav rūgts, kā tas bieži vien mēdz gadīties ar veikalā nopērkamajiem masveida produktiem, tad no tā sanāk gardi biezpiena plācenīši – daudz labāki, nekā no svaiga biezpiena."
"Sasmakušu biezpienu var izmazgāt ar ledus aukstu ūdeni. Bauskas pusē pat ir viens tradicionāls ēdiens ,kuru gatavo no sapelējuša veca biezpiena – garšīgs, ar specefisku garšu, bet recepti gan neatminos."
"No nedaudz pastāvējuša biezpiena iznāk debešķīgi "sirņiki" un "pončiki", ko var baudīt ar kanēli un krējumu."
"Kas var būt gardāks par ceptu pastāvējušu biezpienu? Biezpienu sajauc ar sāli, notur siltā vietā, kamēr tas paliek teju staipīgs un sacep. Pūdēto sieru un tamlīdzīgu lietu cienītājiem ļoti garšos."
"Mana mamma veco biezpienu apcepa uz pannas ar sīpoliem, līdz tas kļuva staipīgs un jūsmīgi ēda - specifiski, bet ir, kam patīk."
.
"Esmu vecu biezpienu iemaisījusi ceptos kartupeļos un nedaudz zem vāka pasutinājusi, tiešām sanāca gards un staipīgs, kā siers. Pievienoju zaļumus un ņamm...."
"Mūsmājās biezpienu speciāli "pelina" knapsieriņiem - no svaiga tur nekas nesanāk. Veco biezpienu samīca ar sāli, ķimenēm vai citu kādu garšvielu, sataisa mazus konusiņus un liek ārā kaltēties, iepriekš pārsedzot ar marlīti, jo mušām nu dikti viņi patīk, Paiet kādas dienas 4-5 un gatavs. Pelējuma kārtiņa virsū ir caurspīdīga, gandrīz nemanāma. Knapsieriņi izžūst gluži cieti un ir ļoti garšīgi. Ziemā gan neesmu mēģinājusi."
"Visgaršīgākās biezpiena pankūkas sanāk no "riktīgi" veca, skāba biezpiena, tāda, ar kārtīgu smaciņu, kura līdzinās Latvijas sieram. No svaiga nesanāk ne tuvu tik labas. Pankūkas ir sierainas un cepot visas smakas pazūd."
Biezpiena plācenīši ar mannu
Sirņiki
Sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi
Uzkodu galdam vai kā piedeva pie pamatēdiena - sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi.