biezpiena plācenīši
Foto: Shutterstock
Ja konstatē, ka tālākajā ledusskapja stūrī "nīkstošajam" biezpienam beidzies derīguma termiņš, nesteidzies to izmest. Mēs, protams, nerosinām ēst veselībai draudīgu pārtiku, bet saprāta robežās izmantot produktu, kas parasti nolemts iznīcībai. Iepazīsties ar interneta kulinārijas portālu apmeklētāju pieredzi un ieteikumiem, kā pastāvējušu biezpienu, kas vairs nav izmantojams svaigā veidā, izlietot dažādu gardumu pagatavošanai.

"Ja vien biezpiens nav rūgts, kā tas bieži vien mēdz gadīties ar veikalā nopērkamajiem masveida produktiem, tad no tā sanāk gardi biezpiena plācenīši – daudz labāki, nekā no svaiga biezpiena."

"Sasmakušu biezpienu var izmazgāt ar ledus aukstu ūdeni. Bauskas pusē pat ir viens tradicionāls ēdiens ,kuru gatavo no sapelējuša veca biezpiena – garšīgs, ar specefisku garšu, bet recepti gan neatminos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!