Kā izcept visgardāko picu vai viskraukšķīgākās karstmaizītes? Teiksiet - ar mīlestību? Jums taisnība! Tomēr jāievēro vēl daži likumi. Trešdaļa no panākumu atslēgas ir pašu gatavota picas mīkla un tomātu mērce, vēl trešdaļa - pildījuma izvēle, bet atlikusī daļa - cepšanas temperatūra un laiks.
Runājot par pildījumu, ieteicams izvairīties no veselām olīvām, paprikas, rikotas vai Parmezāna siera, peperoni, svaigām sēnēm un brokoļiem, proti – visa, kas ir pārlieku sulīgs un sagriezts lielos gabalos. Tāpat, gluži pretēji izplatītam mītam, ar pildījuma daudzumu nav ieteicams pārspīlēt. Zelta likums "Mazāk ir labāk", jo pārāk bagātīgs slānis neļaus izcepties mīklas pamatnei. Vienmēr saki "jā" mocarellai un bagātīgai tomātu mērces kārtai.
Secībai ir nozīme! Uz pamatnes vispirms klāj tomātu mērci, tad pārējās pildījuma sastāvdaļas un nobeidz ar sieru. Zaļumus, salātlapas, piemēram, rukolu un baziliku, pievieno picai vai karstmaizēm mirkli pirms pasniegšanas.
Ideālas picas devīze ir: Karsti un ātri! Cepot picu, neuztraucies, ka mājas apstākļos nav iespējams sasniegt tik augstu temperatūru kā profesionālajās krāsnīs. Uzstādi savai cepeškrāsnij augstāko iespējamo temperatūru, jo, cepot ierastajos 180 – 200 grādos, tu visticamāk iegūsi izstrādājumu ar miklu pamatni un pārceptu pildījumu. Atceries, ka krāsnī ieliktu picu nedrīkst atstāt bez uzraudzības, jo pārcepšana reizēm ir pārdesmit sekunžu jautājums. Atmet visus gatavajās picu receptēs norādītos cepšanas laika ieteikumus un ņem vadību savās rokās – kad siers sāk burbuļot un picas maliņas ir zeltaini brūnas, ir īstais laiks izcelt savu darinājumu no krāsns un nekavējoties nobaudīt. Šis likums attiecināms arī uz ideālajām karstmaizītēm.
Meklējot ideālo mājas picu un karstmaizītes, iedvesmojies no Tasty.lv pavārgrāmatas - trīs dažādas picas mīklas, kā arī vēl 10 kārdinoši bagātīgas karstmaizīšu un picu receptes. Izbaudi!