Kā izcept visgardāko picu vai viskraukšķīgākās karstmaizītes? Teiksiet - ar mīlestību? Jums taisnība! Tomēr jāievēro vēl daži likumi. Trešdaļa no panākumu atslēgas ir pašu gatavota picas mīkla un tomātu mērce, vēl trešdaļa - pildījuma izvēle, bet atlikusī daļa - cepšanas temperatūra un laiks.
Runājot par pildījumu, ieteicams izvairīties no veselām olīvām, paprikas, rikotas vai Parmezāna siera, peperoni, svaigām sēnēm un brokoļiem, proti – visa, kas ir pārlieku sulīgs un sagriezts lielos gabalos. Tāpat, gluži pretēji izplatītam mītam, ar pildījuma daudzumu nav ieteicams pārspīlēt. Zelta likums "Mazāk ir labāk", jo pārāk bagātīgs slānis neļaus izcepties mīklas pamatnei. Vienmēr saki "jā" mocarellai un bagātīgai tomātu mērces kārtai.
Secībai ir nozīme! Uz pamatnes vispirms klāj tomātu mērci, tad pārējās pildījuma sastāvdaļas un nobeidz ar sieru. Zaļumus, salātlapas, piemēram, rukolu un baziliku, pievieno picai vai karstmaizēm mirkli pirms pasniegšanas.